Rudme Lokalråd

Området består af byerne/begyggelserne Rudme, Herringe, Volstrup, Fjellerup, Brangstrup og Boltinggård skov med ca. 700 indbyggere

Den lille landsby Rudme lægger navn til Rudme Lokalsamfund, der er en klynge af de små landsbyer Rudme, Volstrup, Herringe, Brangstrup, Boltinggaardskov. Meget af livet er centreret omkring Rudme Friskole hvor 3/4 af børnene i området går til og med 7. kl. Friskolen kan dog ikke leve af sit nærområde og tiltrækker derfor elever langvejsfra. Resten af børnene i området går enten i Espe skole eller skolerne i Ringe.

Der er ingen butikker tilbage i området og kun ganske få landbrug og erhverv. Idrætsforeningen er lige fyldt 150 år, men har kun ganske få aktiviteter. Der er en ungdomsklub som har medvind som den eneste af sin slags i kommunen der er beliggende på landet.

Det der kendetegner Rudme lokalsamfund er en stærk kreativ og påhitsom kultur. Området har i mange år været tiltrukket af musikkere og kunstnere og blandet med de lokale bønder har det fostret en lidt sjov kultur.

Fyens Stiftstidende har kaldet området ’det skæve Rudme’, Radio 24/7 har tituleret området som ”En landsby mellem fantasi og virkelighed” og senest har den københavnske reklamemand Jørgen Duus i en udsendelse kort og godt kaldt givet Rudme benævnelsen ”FRI”, for at trække københavnere til.

I Rudme har der de sidste 25 år været en succesrig musikforeningen ”Foderstoffen”, beliggende i den gamle foderstof. Den har 900 medlemmer fra hele Fyn. Det er en ganske lille landsbyscene hvor de helt store navne i Danmark kommer.

For nogle år siden opstod der i en gammel svinesti et galleri. Galleriet har siden været centrum for månedlige ferniseringer i bedste højskolestil. Uden for galleriet er rejst to skulpturer af dels NFS Grundtvig og Christen Kold for at markere Midtfyn
som et rigt grundtvig-koldsk kulturområde. Og senest er der også rejst en 5 meter høj skulptur af en guitarmand ved Foderstoffen. Fælles for de 3 skulpturer er en sammenlignelig hånd, der symbolsk markere Ringeegnens værdibaserede titel ”Hånden og Ånden”.

Tyge Mortensen
Send E-Mail
+45 6091 5845

Rudme Lokalråd

Navn
Tyge MortensenFormand
tyge@kreativproces.dk
+45 6091 5845